четвер, 31 жовтня 2013 р.

Соціальна мережа “В Контакті” прийняла на роботу Едварда Сноудена

Сьогодні появилася інформація про те, що російська соціальна мережа “в контакті” найняла колишнього співробітника Агенції Національної Безпеки США (анг.- National Security Agency) Едварда Сноудена (анг.-Edward Snowden), котрий переховувався в Росії після того, як оприлюднив секретну інформацію уряду.

Прослуховування телефонів політиків і громадян різних країн в рамках програми PRISM – це була головна сенсація у всіх засобах масової інформації в Америці і в світі. В англомовному світі цей скандал відомий під назвою “NSA leaks”. Перше слово це абревіатура від “National Security Agency”, а друге “leak” перекладається як витік інформації. 

За словами інтернет-видання huffingtonpost.com, засновник соціальної мережі “В Контакті”, Павел Дуров на своїй сторінці написав, що: “Ми запросили Едварда до Санкт-Петербургу і ми будемо раді, якщо він вирішить приєднатися до нашої “зораної”команди “В Контакті”. Зрештою, в європейському Інтернеті немає популярнішої компанії ніж ВК. Я думаю, що для Едварда буде цікаво працювати над захистом і охороною особистих даних мільйонів наших користувачів”. Цю інформацію видання отримало від Анатолія Кучерена -адвоката Едварда Сновдена.

 

В цій історії цікавим фактом є те, що сторони помінялися місцями – колись Сполучені Штати приймали всіх знедолених і пригнічених емігрантів і біженців, а тепер Росія приймає тих, хто став “ворогом” Америки.

Як подає AssociatedPress,  Президент Барак Обама після скандалу з прослуховуванням телефонів - NSA leaks, заявив, що": “Я не думаю, що містер Сноуден був патріотом. Так як вже згадував на початку промови, я був ініціатором перегляду наших операцій спостереження, ще до того, як містер Сноуден “зілляв” інформацію. Я віддаю перевагу… і я вважаю, що мешканці Америки віддавали б перевагу законному, правовому вивченню цих актів. Обдуманому, обґрунтованому обговоренню, яке б скерувало нас до кращої позиції…  Містера Сноудена звинувачено в трьох кримінальних злочинах… Якщо він дійсно вірить в правильність своїх вчинків, то  як кожен громадянин Америки може приїхати сюди, стати перед судом з адвокатом в тракті розгляду справи…”.  Тепер, скоріше за все містер Едвард цього не зробить, адже він працює в Росії на фірму “В Контакті”.

Немає коментарів:

Дописати коментар