понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Припинення роботи ураду і ресторанна справа...



З тих пір, як автор опублікував останню статтю, багато чого змінилося. Ресторанна справа в США далі розвивається, з'являються нові технології і т.д.. Однак економічна ситуація в країні на момент написання цієї статті складна. В уряді панує так званий "shutdown", що по суті є припиненням його роботи.

Основні проблеми пов'язані з політичними протиріччями між партією демократів, представником якої є президент Барак Обама і партією республіканців, котрі не дійти до одностайності, щодо бюджету на 2014 рік. Каменем спотикання на даний момент є медичне страхування назване  «Obama Care». На його реалізацію призначено багато коштів бюджету, що на думку республіканців є неприпустиме.

Представники цієї партії вважають, що законопроект запропонований демократичною партією є занадто   "демократичним" і дозволяє бідним верствам населення, котрі не хочуть або не можуть заробити на нього самостійно, перебувати на утриманні держави. Це на  їхню думку може негативно вплинути на економічний стан в країні.

Вони вирішили випередити хід подій і стати причиною суспільних хвиль незадоволення в США. Не зайвим буде додати, що вищезгаданий законопроект якимось чином доторкнувся або  їх інтересів безпосередньо, або інтересів впливових людей яких вони представляють.  

Як би там не було, значну кількість державних установ тимчасово закрито, а працівників відправлено у неоплачувані відпустки. Вони не заробляють гроші. На даному етапі ресторани і розваги це найменше, що їх турбує. 

В таких умовах рідко хто щедро тратить гроші, а скоріше навпаки - непередбачувані обставини змушують громадян США заощаджувати. Це тягне за собою зменшення  доходів власників ресторанів і інших галузей.

На закінчення варто додати, що всі економічні негаразди в країні мають значний вплив на туристичну галузь, незамінною частиною котрої є ресторанна справа.





   

Немає коментарів:

Дописати коментар