вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Іграшкова зброя і реакція на неї поліції!!!

За http://www.huffingtonpost.com

В Сполучених Штатах Америки гине багато людей через необежність зі зброєю, зв’язки з мафією або… жарти з поліцією.

Нікому не секрет, що а Америці дозволено носити зброю. Після прийняття Конституції США 17 вересня 1787 року і ратифікації її 13 штатами країна перебувала в постійному напруженні, що Британська Імперія вирішіть позбавити її свободи і знову впровадити свої порядки. А крім того, постійні сутички з місцевими племенами індіанців змушували мешканців мати зброю.

Тогочасна реальність вимагала певних поправок до Конституції.

В 1791р. прийнято «Білль про Права», який включав 10 поправок. Про зброю йдеться в 2-й поправці: «Оскільки для безпеки вільної держави необхідно добре організоване народне ополчення, право народу зберігати та носити зброю обмеженню не підлягає

З тих пір американці вважають, що носіння зброї є частиною їх свободи, а Національна Стрілецька Асоціація (анг. - National Rifle Association of America, NRA),яку спонсорують виробники зброї їх в цьому підтримує.

Бандити, мафіозі, вуличні ґанги, торговці наркотиками – всі вони мають з собою, що найменше пістолет, яким можуть скористатися, коли їм щось не сподобається. Така небезпека є особливо у великих містах таких, як Нью-Йорк, Чикаго або Детройт, який останнім часом є лідером злочинності.

Поліція про це все знає, а тому завжди готова використати свою зброю. Коли вони когось зупиняють на дорозі, то підходять до автомобіля з двох сторін, щоб в разі, коли водій почне стріляти виконати свій обов’язок.

Не одноразово були випадки, коли поліція застрелила або афроамериканця, який мав предмет подібний до пістолету, або підлітків котрі проходжувалися з іграшковою зброєю в натуральну величину. А тому, найкраща порада туристам не жартувати з поліцією!

 

 

Як подає huffingtonpost.com, сьогодні однією з головних новин в Америці є ідентифікація поліцейського, який в 22 жовтня 2013 року застрелив 13 річного підлітка, що йшов по вулиці з іграшковим автоматом Калашникова (АК-47) і як подає американська преса не послухав поліцейського, який наказав йому кинути зброю.

Енді Лопез ішов по вулиці міста Санта Роза, що в Каліфорнії до свого друга і ніс з собою іграшковий АК-47. Не дивлячись на те, що свідки події його попереджали, що поліція може сприйняти цей автомат за справжній, підліток їх не послухав. Два поліцейських – 48 літній помічник шерифа з 24 літнім досвідом, ветеран війни в Іраку – Ерік Джелхаус (Erick Gelhaus) і щойно прийнятий колега помітили Енді Лопеза…

Через 10 секунд прозвучало 7 пострілів. Підліток загинув на місті. Свідок сказав, що чув, як поліцейський 2 рази кричав: «Кинь зброю!», але після того, як Енді Лопес не послухався, поліцейський відкрив вогонь. Пізніше Ерік Джелхаус сказав, що був переконаний в тому, що зброя справжня, а підозрюваний загрожує їхньому з напарником життю. На разі триває розслідування…

Варто додати, що міста штату Каліфорнія небезпечні. Там живе дуже багато латиноамериканців. На вулицях часто відбуваються перестрілки ґангів і злочинців, а тому не дивно, що поліція зреагувала дуже швидко. Дуже шкода, що безглузді витівки забирають людські життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар