вівторок, 22 жовтня 2013 р.

Facebook привернув увагу ЗМІ в США

Засоби масової інформації  в Сполучених Штатах Америки - це потужний інструмент формування політичних і соціальних погляді громадян країни. Потужні канали так і шукають якоїсь сенсації, щоб привернути увагу глядачів і підвищити собі рейтинг. Пізніше відбувається ланцюгова реакція - те, що один канал оприлюднив першим потім розходиться в рамках щоденних новин.

На приклад сьогодні  впливова мережа CNN поширила інформацію про те, що популярна соціальна мережа Facebook тимчасово зняла заборону на відео в котрому є сцени насилля. Щоб зацікавити глядачів і тим самим вплинути на суспільну думку репортери знайшли відео на якому скоріше за все терористи обезголовлюють заручника... Чи це правда важко сказати тому, що іноді в погоні за сенсацією журналісти можуть зробити все... буквально все.



Головна тема випуску новин на CNN - це "відміна заборони відеороликів, де показують відрізання голови". Йдеться там про те, що на Facebook'у появилося аморальне відео з насиллям, що може негативно вплинути дитячу психіку.

Коли користувачі сольної мережі звернулися до адміністраторів Facebook з проханням вивалити відео, ті відповіли, що: "Facebook протягом довгого часу був місцем, де люди ділилися власним досвідом... таким, як порушення прав людини, проявами тероризму і іншими інцидентами пов'язаними з насиллям. Люди діляться відеозаписами з цих подій, щоб їх осудити. Як би ці відеоролики стали популярними, або показане в них заохочувало б до наслідування, наш підхід був би інший".

Новини про те, що ніби то Facebook дозволяє відео з насильницьким вмістом кружляти по мережі і дійшли до прем'єр міністра Великої Британії - Девіда Камерона. Він відразу в Twitter'і написав, що: "це не відповідально зі сторони Facebook'а дозволяти на розповсюдження відео, на котрому відтинають голову без жодного попередження. Представники компанії мусять пояснити свої дії стурбованим батькам".

На думку репортера CNN: Семуеля Бурка (Semuel Burke) і - такі дії зі сторони соціальної мережі не припустимі, адже: "щоб приєднатися до Facebook ви мусите мати всього лише 13 років"...

Журналістів також зацікавило те, що в соцмережі заборонена різна еротика котра включає навіть фотографії етнічних племен, де жінки не приховують свої перси, бо в їх культурі це нормальне явище, коли жінка напівоголена.

За словами Семуеля Бурка CNN розмістило таку фотографію, після чого адміністратори Facebook'a її усунули, а його як адміністратора групи обмежили в діях на деякий час.

Популярна соцмережа зараз тестує систему попередження про небажаний вміст відео, котра має завчасно попередити користувача. Одна вона ще знаходиться в стані тестування...

На закінчення варто додати, що Facebook - це одна з тих соціальних мереж, котра пильно стежить, щоб не поширювалися матеріали з недозволеним вмістом, котрий може суперечити діючому закону, а тому мало правдоподібне, щоб вони дозволили небажаним відеороликам або фотографіям "ходити" по мережі руйнувати їх імідж. Крім того, CNN просто любить сенсації!!!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар