пʼятниця, 18 жовтня 2013 р.

Повернення держслужбовців в США


Вчора (17.10.2013) власне після заяви Президента США, що партіям вдалося дійти до компромісу в результаті чого відновлено роботу уряду, Білий Дім оприлюднив в відео на якому  віце-президент - Джо Байден (Joe Biden) вітає з поверненням службовців Управління з охорони навколишнього середовища США (анг. -U.S. Environmental Protection Agency)

Під час цієї зустрічі він заявив, що: 


"Демократи і значна кількість відповідальних республіканців сказала: "Досить!". В цьому  немає  економічної логіки.  Бюджет повинен включати більше  видатків...В цьому всьому  взагалі немає логіки ...

Я надіюсь, що більшість хоча б трішки зрозуміє, що [компроміс]це необхідність і я надіюся, що ми зможемо відновити довіру американців. Економічно - ми вже виняткова нація... Ми виняткова нація!  Навіть на секунду ставити "на карту" облігації з загальною гарантією  - це просто не відповідально...". 

Така заява наштовхує на думку, що у всьому винні ті, хто логічно не думає і ризикує репутацією країни... Цікаво хто це? Політики? Республіканці? Тількі Джо Байден знає, кого він мав на увазі. 



На цій зустрічі, віце-президент всім посміхався і здавалося б, що  щиро тішиться  їх поверненню...

Джо Байден - це політик зі стажем. Свою кар'єру він розпочав ще в 1969 році, коли почав працювати у фірмі активіста Демократичної Партії.  Маючи 29 років, в 1971 р. він виграв вибори до Окружної ради New Castle (анг- New Castle County Council) у виборчому округу, де зазвичай перемагали республіканці. Так розпочалася його політична кар'єра.  Зараз Джо Байдену 71 рік, а це означає що в політиці він аж 42 роки. 

Невже Джо Байден такий радий бачити цих службовців, що приніс їм солодощі?  Він вітає їх, як "старих" друзів, або добрих знайомих, обіймає і вживає звороту: "Як ви?". Він особисто знає працівників управління? Ні! Скоріше за все, віце-президент і гадки не має хто ці люди такі (за винятком може кількох осіб з вищого керівництва)! Переважна більшість для нього - це "виборці", а усмішка і "сильні" висловлювання, які з'явилися під кінець відео -  це, те без чого в американській політиці довго не протримаєшся. Вони є частиною "шоу", котре називається зв'язки з громадськістю, піар (анг. - public relations, PR). Окрім цього, бути комунікабельним-  це традиція американців. Однак існує багато винятків.

Крім того, в "західному світі" - в країнах Північної Америки і Західної Європи. на відміну від країн Центральної і Східної Європи ввічливі звороти це частина повсякденного життя. На запитання: "Як справи?", "Як ви поживаєте" переважна більшість відповідає: "Добре, дякую! А ви?", бо знають, що це просто така фраза для "чистого сумління". Ніхто не розповідає, про особисті проблеми і т.д., бо знають що в дійсності це не цікавить їх співрозмовника.  Відеоролик це добре демонструє.

Отож, протягом всього заходу Джо Байден привітав службовців, котрі повернулися на роботу, а ті теж тішилися, що друга особа в країні занепокоєна їхнім становищем.





Немає коментарів:

Дописати коментар