вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Віскі і культура пиття алкогольних напоїв

УВАГА!!! Дана стаття призначена для повнолітніх осіб. Якщо ви потрапили сюди випадково або не маєте 18 років, рекомендуємо перейти до іншої статті. Варто пам'ятати, що споживання алкогольних напоїв може зашкодити вам і тим, хто вас оточує. Часте споживання алкогольних напоїв призводить до залежності!!!  

Споживання алкоголю - це стародавня традиція людства. В древньому Єгипті винайдено пиво, як зазначають деякі джерела близько 6 тис. років тому, а на територіях Кавказу і Близького Сходу винайдено технологію ферментації вина в період пізнього неоліту. На підсвідомому рівні  складається враження, що алкогольне сп'яніння супроводжувало людства завжди. Однак ні! Воно воно почало супроводжувало людство тільки після свого винайдення, а також коли не діяли заборони. 

Кожна країна має свої народні алкогольні напої, традиції їх виробництва і споживання. В англомовних країнах однією з найбільш поширених алкогольних напоїв є Віскі. Не зважаючи на те, що цей алкогольний напій дуже поширений в США. В сучасному світі важко знайти людину, яка ніколи не чула б про американське віскі  Jack Daniels.

Незважаючи на це, на статус батьківщини "міцного" напою претендують дві країни: Шотландія і Ірландія. Відповідно напис віскі англійською мовою відрізняється. Шотландські виробники з гордістю на етикетках  пишуть  "Whisky", на відміну від своїх ірландських конкурентів, котрі вважають, що правильна назва - це: "Whiskey". І так завдяки цій малій різниці в написанні назви, ми подивившись на етикетку можемо відрізнити шотландський виріб від ірландського.
В Сполучених Штатах з цим проблем немає, бо відомі виробники пишуть на своїх товарах ірландську версію цього слова - "Whiskey".
Популярна американська віскі Jack Daniels


На приклад, популярна віскі Johnnie Walker Red Label походить з Шотландії, відповідно на етикетці під назвою написано: "Old Scotch Whisky", а на ірландській Bushmills - "Irish Whiskey" в той час, коли  Jack Daniels - "Tennessee Whiskey".   Щоб уникнути пропагування пиття алкогольних напоїв автор не додав фотографій вище описаних товарів для порівняння, однак на для порівняння маємо етикетки ;)







Етикетки популярних шотландської і ірландської віскі 

В американських барах п'ють алкогольні вироби з усього світу - починаючи від пива і закінчуючи французькою горілкою, а також шотландським віскі. Найпопулярнішим алкогольним напоями в США є пиво, віскі і горілка. Ці трунки п'ють переважно в барах.

В престижних ресторанах п'ють вина і шампанське. Вони мають в своєму меню так звану "винну карту" в якій подано перелік вин, котрі можна замовити в даному ресторані. Там також подано перелік вина з усього світу. В залежності від виробника і року продукції ціни відрізняються.

На вечірки, купують переважно пиво національних виробників такий, як Budweiser i Miller. В барах окрім вище зазначених є також популярне ірландське темне пиво Guinness. Імпортовані вироби дорожчі від національних.

Культура пиття алкогольних напоїв... вона в кожного своя. Теоретично, кожен повинен знати свою міру, однак на вечірках, під час якихось святкувань буває різне. Згідно до американської традиції люди вживають алкоголю, коли щось святкують, або просто хочуть розважитися з друзями чи знайомими. Тоді вони відвідують або один бар і п'ють, як вони це називають "shoots" - чарку міцного напою типу віскі або горілки, або різні бари смакуючи "напої".

Кожен штат має свої закони, щодо п'яних людей на вулиці, але у всіх штатах за перебування на вулиці в стані алкогольного сп'яніння можна отримати щонайменше штраф. Пити алкогольні напої в публічних місцях заборонено. В деяких штатах маючи незначний рівень алкоголю в крові можна керувати автомобілем, однак краще робити це будучи повністю тверезим. Більше інформації можна знайти тут.






Немає коментарів:

Дописати коментар