середа, 30 жовтня 2013 р.

Медичне страхування Obamacare –черговий скандал

За cnn.com, nbcnews.com

 

Реформа медичного страхування Барака Обами під назвою „Obamacare” знову стала сенсацією в американських ЗМІ. Від самого початку представники республіканської партії були проти цього нововведення і сильно його критикували, а засоби масової інформації охоче це розголошували і покращували собі рейтинг.

Після поновлення роботи уряду, про говорилося раніше в статті “Припинення роботи ураду і ресторанна справа і Компроміс...”, почалося приготування до сайту Healthcare.gov, що мав допомогти громадянам США знайти найдешевше страхування.

На початку жовтня 2013 року потік користувачів – 4,7 мільйонів  ринувся відвідувати сайт, в результаті чого сервер перевантажено і решта не змогла зареєструватися. Крім того, користувачі виявили в інтернет ресурсі багато помилок і  недоробок. В пресі здійнявся скандал… Мовляв, як це так, що адміністрація діючого Президента на таке дозволила. Звісно не обійшлося без коментарів зі сторони опонентів – Республіканської партії.

Представники  Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США (анг. -Department of Health and Human Services, HHS) на прес-конференції заявили, що не очікували такої кількості охочих зареєструватися. Після цього в пресі почали поширюватися різні коментарі, щодо недоречності такої ситуації, а також про те, скільки технічних проблем мала система.  

Переважна більшість цієї критики це було “підливання масла в огонь”, але так функціонує американське суспільство, особливо преса, яка на сенсація такого типу заробляє мільйони.  А крім того, так проявляється свобода слова.

Зараз представники HHS заспокоюють мешканців США  і обіцяють налагодити систему до кінця листопада.  

Немає коментарів:

Дописати коментар