пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

Азартозалежнісь…

За usa.gov

Уряд Сполучених Штатів має різні соціальні програми створені для того, щоб попередити потенціальну аудиторію, або допомогти людям, котрі мають вже мають залежність.

На приклад під час рекламної перерви на телебаченні показують так звану соціальну рекламу, де розповідають про негативні наслідки алкоголізму, керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння або куріння марихуани, котра негативно впливає на мозкову діяльність. Сьогоднішня стаття, власне про одну з таких проблем.

На офіційному блозі уряду США опублікували  статтю: “Як визначити гральну залежність”. Як можна здогадатися з назви, йдеться в ній про залежність від азарту. Її автори вважають, що: “для багатьох людей купування лотерейних квитків, ставки в кінних перегонах,  гра в карти на гроші або в автомати – це більше ніж звичайне “вбивання” часу” – це залежність від азартних ігор. Вона може стати “життєвою необхідністю” і перерости в лудоманію, тобто гральну залежність. На думку фахівців її краще завчасно  попередити , ніж потім лікувати. Крім того, виграти лотерею і стати в одну секунду мільйонером мало кому вдається.

Отож, автори вищезгаданої статті вважають, що про початкові стадії залежності можна говорити, якщо:

- ви грає тому, що вам нудно або тому, що ви почуваєтеся самотніми;
- ви постійно думаєте про азартні ігри і хочете грати, щоб виграти гроші;
- ви хочете грати все частіше і частіше, присвячуєте  азартним іграм більше часу ніж іншим заняттям;
- ви витрачаєте на це більшість своїх грошей і не маєте коштів на сплату рахунків;
-після азартних ігор ви почуваєтеся винним, але не перестаєте займатися цим;
- своїм друзям ви кажете неправду про цю звичку, бо вона вас принижує;
- якщо азартні ігри перешкоджають на роботі і є причиною проблем з родиною і друзями.


На думку психологів , якщо залежність від азартних ігор  не почати вчасно лікувати то, вона  може стати причиною таких проблем, як: неспокій, стрес і депресія. Крім того, варто звернути увагу, що це пункти визначення залежності є універсальними, вистарчить замість фрази “азартні ігри” вставити іншу шкідливу звичку.

 

                                                                        Las Vegas

 Atlantic City

                                                                                     Atlantic City

В Сполучених Штатах Америки офіційно існує два міста, де офіційно дозволено грати в азартні ігри – це всім відомий Лас-Вегас (анг. -Las Vegas) і Атлантик Сіті (анг. -Atlantic City). Неофіційні чутки говорять, що до першого їдуть люди дуже заможні, котрі можуть витрачати в казино мільйони, а до другого – всі хто хоче грати на менші гроші. Статистично переважна більшість охочих виграти -  там і там програє приносячи прибуток власникам ігрових закладів. А висновки робити вам.

Немає коментарів:

Дописати коментар