вівторок, 12 листопада 2013 р.

Історія із життя одного з іммігрантів…

Депортація зі Сполучених Штатів Америки – це серйозна адміністративна процедура після якої важко в’їхати в країну, а й навіть візу отримати.

Таку процедуру зазвичай застосовують, коли  Імміграційна і митна поліція (анг.-US Immigration and Customs Enforcement) ловить особу або групу осіб, що перебувають на території США нелегально або маючи дозвіл на роботу і проживання – Грін Кард (Green Card) мають проблеми із законом, систематично його порушуючи.

Осіб, що служили в армії США рідко коли депортують, але бувають такі випадки. Ось на приклад сьогодні huffingtonpost.com опублікувало статтю в якій йдеться про те, що в Америці депортовано ветерана, який прожив в країні більше ніж 50 років (!).

Арнольда Гіаммарко іммігрував до США з родиною в 1960 році, коли йому було 4 роки.

В 1976-1979 роках служив в Армії США, а з 1980 до 1983 в Національній Гвардії. Мав дозвіл на роботу і проживання… Однак в певному моменті “зійшов з правильної дороги” і мав проблеми із законом. В 90-х, його звинуватили в крадіжці в магазині, пізніше в 2007 – в зберіганні наркотиків…  Став бездомним… Однак, його батько в 2008 році допоміг знайти роботу і налагодити життя.

В 2010 році, коли родина Арнольда Гіаммарко святкувала 50-й ювілей прибуття до США, він одружився…

Не відомо, на скільки серйозні були його правопорушення в минулому, однак в 2011 році імміграційна служба США його арештувала. Він перебував  18 місяців у в’язниці Массатчусетса після чого його депортували до Італії.  Цікаво те, що італьської мови він добре на знає, адже майже все своє свідоме життя  прожив в США… На даному моменті його сім’я збирає підписи, щоб скласти петицію, а він перебуває в робить все від нього можливе, щоб повернутися назад до США…

Немає коментарів:

Дописати коментар