пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

Перестрілка в аеропорту Лос- Анджелесa

За CNN, huffingtonpost.com,talkingpointsmemo.com

Раніше коли автор описував каліфорнійський випадок в Санта Роза: “Іграшкова зброя і реакція на неї поліції!!!”, де поліцейський застрелив підлітка з іграшковим автоматом АК-47, зазначалося, що носіння зброї є американською традицією. Варто також підкреслити, що не всі керуються раціональними думками. На вулицях Америки, окрім відповідальних громадян є багато злочинців і тих, хто бере зброю і починає стріляти в публічних місцях таких, як: школи, магазини, аеропорти.

Як подає talkingpointsmemo.com – озброєний чоловік з напівавтоматичною зброєю почав стріляти у міжнародному  аеропорту Лос-Анджелеса (анг. - Los Angeles International Airport). Один працівник Управління транспортної безпеки США (анг.- Transportation Security Administration, TSA) загинув і дві особи поранено. Усі внутрішні рейси затримано.  Пасажирів евакуйовано. 

Поліція поки, що не ідентифікувала підозрюваного у скоєнні злочину, котрого після перестрілки з поліцією поранено і затримано.  Відомо, що це 23 річний чоловік.

За словами начальника Поліції аеропорту Лос-Анджелесу – Патріка Ганнона (Patrick Gannon) підозрюваний будучи в 3 терміналі  витягнув з сумки легку автоматичну зброю і почав стріляти довкола, що стало причиною хаосу і паніки в аеропорту.

Працівник Медичного Центру Університету Каліфорнії (анг.- University of California, Los Angeles) заявивив, після декількох годин після інциденту до них привезено трьох постраждалих – стан першого з них був критичний, решти – стабільний. Триває слідство.

2 коментарі:

  1. Цікаве явище. Все б вказувало на те що схема виховання американьської молоді в 90-х і на початку нового тисячоліття дала не зовсім ті результати на які очікувано. Хоч і важко по окремим одиницях окреслити суспільства, але теж не забуваймо що ці люди співтворять американьську націю. Щодо закону про вільне носіння зброї аю теж коменар.
    На мою думку проектуючи та втілюючи закон про вільне носіння зброї пасувало б проводити регулярні психологічні тести не тільки для озброєних, а для всіх. Це б допомогло зменшити кількість подібних трагедій. Та це лише теорія невтілювальна в життя.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добре підмічено! Щоб легально отримати дозвіл на носіння зброї в Америці потрібно мати довідку від лікаря і з поліції, але люди, котрі стріляють в публічних місцях зброю купують на чорному ринку...

      Щодо поправки до Конституцїї про носіння зброї - тоді часи були інакші, ніж тепер. Зараз, все інакще, однак виробники збої лоббують свої інтереси.

      А з виховання то буває різне. Декого на жаль вулиця виховує...

      Видалити