вівторок, 17 червня 2014 р.

Яка різниця між Континентальним Конгресом та сучасним Конгресом США?

В 1773 році, після «Бостонського чаювання» почалося напруження між місцевою аристократією і владою Великої Британії. В певному моменті вони вирішили влаштувати зібрання в будинку Карпентерс Хол (Carpenters' Hall) в Філадельфії.

Відповідно, Континентальний КонгресFirst Continental Congress - це перше зібрання делегатів з 13-ти британських колоній, що почали процес об’єднання і заснували таким чином США. Перший раз вони зібралися в період від 5 вересня до 26 жовтня 1774 року, де обговорювали так звані «Нестерпні закони» (анг.- Intolerable Acts), що були прийняті британським парламентом і посилювали роль Великої Британії на американському континенті (особливо в цих 13 колоніях). Незважаючи на це, вони, ще не були готові від’єднатися від Великої Британії. Цікаво що, на зібранні від штату Вірджинія був присутній майбутній президент Джордж Вашингтон…

File:Congress voting independence.jpg

Континентальний Конгрес 1774 року

Королю Великої Британії Георгу ІІІ (анг.- King George III) не сподобалися всі зібрання, що відбувалися в Америці, тому він 30 листопада 1774 року на відкритті засідання британського парламенту він виголосив промову, засудив події в штаті Массачусетс і так званий Суфолкський забірник законів (анг. - Suffolk Resolves), що з’явився після «Бостонського чаювання». Після цих подій Континентальний Конгрес мусів зібратися знову: Second Continental Congress. На другому засіданні було потайки підписано Декларацію Незалежності США.

Конгрес США – це правонаступник Конфедеративного Конгресу, що був сформований після другого зібрання Континентального Конгресу в період від 10 травня 1775 до 1 березня 1781 року.

File:United States Capitol west front edit2.jpg

Капітолій – місце засідань Конгресу США

Немає коментарів:

Дописати коментар