понеділок, 24 лютого 2014 р.

Релігія в американському суспільстві. Частина 12

Американське розуміння релігії в протестантських та інших колах буває дуже своєрідне та суб’єктивне. Цей факт не заважає відкритості на релігію. Будучи в США можна відкрито заявити, що «Я вірю в Бога!» та про свою релігійну приналежність. В переважній більшості оточуючі на це нормально реагують, адже вони самі не соромляться про це відкрито сказати.

Для Американців церква (переважно протестантська, хоча останнім часом зростає доля католицької церкви та інших) – це щось більше ніж культова споруда, адже це місце зустрічі з Богом, та створення релігійної спільноти. Саме там формувалася американська самосвідомість, яка пізніше сформувала націю. Храм продовжує бути місцем створення громад та суспільних відносин. Афроамериканці мають особливий сентимент до протестантської церкви в Америці, адже це місце де створювалася і відшліфовувалася їхня громадянська свідомість.

Від самого початку існування Сполучених Штатів Америки, нація має переконання, що Бог їх завжди підтримував і підтримує. Яскравим цього доказом є напис на грошових банкнотах: «Ми віруємо в Бога»!

 

Релігія в американському суспільстві: Частина 1, Частина 2, Частина 3, Частина 4, Частина 5, Частина 6, Частина 7, Частина 8, Частина 9, Частина 10, Частина 11, Частина 12

 

Додаткова іншомовна література:

Chwalba A., 2008. Historia powszechna . Wiek XIX, Wydawnictwo naukowe PWN, Warszawa - s.431

Warszyńska J.,2001. Geografia turystyczna świata cz.2, Wydawnictwo PWN, Warszawa – s.277

Lubowski A., 2005. Kontuzjowane mocarstwo Świat Książki, Warszawa– str.191

Putnam R.D.,2008.Samotna gra w kręgle. Upadek i odrodzenie wspólnot lokalnych w Stanach Zjednoczonych, Wydawnictwa Akademickie i Profesjonalne

Немає коментарів:

Дописати коментар