субота, 8 листопада 2014 р.

Проміжні вибори в США 2014– перемога Республіканців

Логотип Республіканської Партії

Кожні 2 роки між Президентськими виборами в Америці відбуваються Проміжні вибори - Мidterm Еlection, на яких обирають кандидатів до Палати представників, Сенату, а також (в цьому році) 36 губернаторів.

У вівторок 04 листопада 2014 в США відбулися проміжні вибори. Посилаючись на CNN, мережа «Голос Америки» повідомляє, що явка виборців була дуже не значною.[1] Лише 40% виборців взяли участь у виборах до Конгресу. Для порівняння в президентських виборах зазвичай приймає участь 55-65% населення.

Невдала політика демократів, а особливо не популярні рішення Президента Барака Обами, щодо медичної реформи званої „ObamaCare” (див. Медичне страхування Obamacarе…), скандали пов’язані з Агентством національної безпеки (анг. - NSA, National Security Agency), програмою PRISM (див. Соціальна мережа “В Контакті” прийняла на роботу Едварда Сноудена), не окреслена політика щодо Іраку, обмін американського солдата на трьох терористів[2] (див. Демократи…Америка…), спроби президента закрити сумнозвісну в’язницю Гуантанамо Бей (анг. - Guantanamo Bay), скандал з Секретної службою США, яка не справилася зі своїми обов'язками і «дозволила» невідомому з ножем бігати по газоні навколо Білого Дому[3], слабка зовнішня політика, котра дозволила Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну розпочати військове вторгнення на Україну та тримати в напруженні всю Європу,  а бойовикам Ісламської держави Іраку та Леванту (ІДІЛ) захопити Ірак.

Черговим скандалом  був таємний лист Президента Барака Обами до Іранського Президента – Хассана Рухані, де він запропонував обом країнам разом боротися проти ІДІЛ, що було не доречним з багатьох причин. Всі ці кроки переконали американське населення, що Республіканська Партія (анг. – G.O.P. Great Old Party, Republican Party) має рацію говорячи про те, що Президент Обама діє всупереч американським інтересам.

В середу 05 листопада 2014 Республіканська партія здобула перемогу в більшості штатів. Її представники зайняли більшість місць в Палаті Представників та Сенаті, а це означає, що Президент США муситиме рахуватися з їхньою думкою та шукати консенсусу в тракті прийняття рішень.

Палата представників в цілому нараховує 435 місць, які між собою розділили дві партії: Республіканці отримали – 244 місць, а Демократи – 184 і 7 місць поки що залишаються вакантними.

В Сенаті існує поділ сенаторів на 3 класи. Перший і другий клас нараховують по 33 місця, третій – 34. На цих виборах було доступно 33 місця другого класу. Республіканська Партія зайняла 22 місця, а Демократична – 11. Таким чином Республіканці мають підстави святкувати перемогу, про що вже третій день йдеться на каналі FOX News, який відкрито їх підтримує.

 

Невдовзі стане відомо, як зміниться політика США…


[1] Голос Америки (08.11.2014): http://ukrainian.voanews.com/content/article/2508291.html

[2] Демократи…Америка… Військові… і Талібан. Частина 2

[3] (08.11.2014)http://www.huffingtonpost.com/2014/09/20/white-house-arrest_n_5855202.html

Немає коментарів:

Дописати коментар