вівторок, 11 листопада 2014 р.

АТЕС саміт 2014

Протягом цих днів: 10-11 листопада 2014[1] відбувається саміт Азійсько-Тихоокеанське економічне співробітництва в столиці Китаю – Пекіні (в англійських ЗМІ - Beijing). На цьому присутні лідери країн-членів організації, між іншим Президент США Барак Обама і Президент РФ Володимир Путін.

Після того, як ситуація на Україні погіршилася через збільшення присутності російських військ, найманців і російських бандитів, які разом з місцевим криміналом отримують важку зброю і техніку з Росії і руйнують і без того знищену інфраструктуру Донецької і Луганської областей, залякуючи і безжалісно фізично знищуючи місцеве населення, американсько-російські відносини загострилися.

США наклали економічні санкції на Російську Федерацію (РФ), які почали суттєво впливали на російську економіку і спричинили падіння рубля, а також виток іноземного капіталу з країни.

В американському суспільстві, частина аналітиків – особливо демократів, вважала, що з Росією, в особі Путіна вдасться домовитися цивілізованим шляхом – договорами і домовленостями, однак це стало не можливим, коли РФ почала постачати важку техніку і зброю озброєним угрупуванням в східній частині України.

Якщо придивитися уважніше на саміті в Пекіні Барак Обама уникає зорового контакту з Володимиром Путіним, який поводить себе так, ніби намагається привернути на себе увагу… Все незважаючи на те, що згідно дипломатичного етикету вони знаходяться поруч один одного, супроводжуючи господаря саміту – Генерального секретаря ЦК Комуністичної партії Китаю - Сі Цзіньпіна (анг. - Xi Jinping). Більше ви можете побачити тут: http://www.foxnews.com/politics/2014/11/10/obama-and-putin-meet-in-beijing-briefly/ 

США з своєї сторони намагаються заключити торгову угоду в галузі комп’ютерних технологій, що дозволить удосконалити медичну галузь в країні. Щодо представників РФ, в результаті американських санкцій їхня економіка все більше і більше залежить від Китаю…


[1] http://www.apec.org/Events-Calendar.aspx

Немає коментарів:

Дописати коментар