пʼятниця, 15 серпня 2014 р.

Хвороба Робіна Вільямса

 

Самогубство актора Робіна Вільямса (Robin Williams) стало великою несподіванкою для мільйонів його фанів, а також колег та знайомих. Поки що поліція офіційно не оголосила результати розслідування – див. Робін Вілльямс… Кілька слів про його життя…, але останнім часом в американській пресі з’явилося багато інформації на тему його діагнозу.

 

zztrtgbgf

В четвер 14.08.2014 жінка актора Сюзанна Шнейдер (Susan Schneider) заявила, що у Робіна Вільямса виявлено ранні стадії хвороби Паркінсона, що пов’язана з порушеннями перебігу процесів у мозку, які у свою чергу спричиняють порушення координації, мови, сповільненням рухів та ін. За її словами актор був не готовий поділитися цією новиною публічно.

Майкл Джей Фокс (анг. Michael J. Fox)– зірка Голівуду, котрий отримав такий самий діагноз в 1991 році, тільки через 7 років відважився публічно заявити про свою хворобу. До цього він надуживав алкогольними напоями та емоційно страждав до моменту, коли отримав необхідну психологічну підтримку та поборов алкоголізм. В 1998 році, він заснував Фонд Майкла Джей Фокса (анг.- The Michael J. Fox Foundation), котрий займається дослідженням хвороби та пошуком дієвих методів лікування… До речі актор між іншим відомий з трилогії фільмів «Назад у майбутнє» (анг. – Back to the Future), де він грав головного героя Марті Макфлая…

Отож, коментуючи ситуацію Робіна Вільямса а особливо його депресію на яку він страждав протягом останніх років, він сказав, що «депресія – це симптом хвороби Паркінсона, який відділяє емоційну реакцію спричинену діагнозом». Вона властива людям з цим захворюванням.

Крім того, Майкл Джей Фокс додав, що Робін Вільямс підтримував його фонд, приймаючи участь у благодійних акціях, кошти з яких йшли на фінансування досліджень цієї хвороби. У своєму Твітері він написав: «Я був приголомшеним, коли дізнався, що Робін має хворобу Паркінсона. Я впевнений, що його підтримка нашої організації виникала з його діагнозу. Щирий друг, я бажаю йому спочивати в мирі»[1].

Чи хвороба Робіна Вільямса стала причиною, його дій, які призвели до смерті поки що достойменно не відомо. В той час, коли в пресі розгулюють різні спекуляції тему смерті актора, переважна більшість його прихильників чекають закінчення розслідування та офіційної версії поліції, що ж насправді сталося?


[1] Stunned to learn Robin had PD. Pretty sure his support for our Fdn predated his diagnosis. A true friend; I wish him peace.

Джерела (15.08.2014): http://www.huffingtonpost.com/2014/08/15/michael-j-fox-robin-williams-parkinsons-disease_n_5680910.html?utm_hp_ref=entertainment&ir=Entertainment

http://www.usatoday.com/story/life/people/2014/08/14/robin-williams-was-battling-parkinsons-disease/14062707/?csp=fbfanpage

Немає коментарів:

Дописати коментар